FYSIOTHERAPEUT MICHEL VERMEULEN

Specialist in bewegen

Mijn missie is om je weer in beweging te krijgen! Maak direct een afspraak!

Gespecialiseerd in schouderklachten

Last van klachten aan de schouders kan uw dagelijkse bezigheden ernstig belemmeren! Fysio Health en Sport is gespecialiseerd in het verhelpen van deze klachten. 

Gespecialiseerd in hand klachten

Naast de specialisatie heb ik me ook gespecialiseerd in klachten aan de handen. 

Hellevoetsluis, januari 2014 het begin van mijn missie.

“Ik heb er mijn missie van gemaakt om je weer in beweging te krijgen”

Bewegen, iets van zelfsprekend waar we eigenlijk niet zoveel over nadenken. Het gaat vanzelf en behoord tot onze natuur. Of we nu aan het werk zijn, in of rond het huis bezig zijn met onze dagelijkse activiteiten, of ons verplaatsen van A naar B.

Leven is bewegen! Je zult bij bewegen al snel denken aan sporten en inspanning, activiteiten waarbij beweging en je fysiek vermogen centraal staan. Ook ik ben mijn loopbaan begonnen binnen de wereld van sport en beweging. Als fitness instructeur en personal trainer heb ik ruim 8 jaar ervaring in het begeleiden in beweging.

Vanuit die zelfde ervaring zie je ook de andere kant, wat als bewegen even niet zo vanzelfsprekend is? Een sportblessure of overbelasting, welke oorzaak de blessure ook heeft op dat moment besef je je wat een belemmering in bewegen voor impact op je leven heeft.

 

Pijn bij bewegen maar we gaan door!

 

Even op de tanden bijten, rug recht en weer doorgaan. Hoe vaak zien of horen we het niet om ons heen. Veel te veel mensen lopen veel te lang door met hun klachten. Vaak tot dat de klachten zich zodanig uiten dat het de kwaliteit van leven continue beïnvloed. Pijn in de nek of in de rug, even een pijnstiller en we gaan nog even door. En als we dan sporten dan slaan we dat vaak nog even over. Zijn de klachten dan zo erg gaan we naar de huisarts die je dan wellicht naast de nodige medicatie tegen de pijn doorstuurt naar de fysiotherapeut.

“Wist je dat je voor fysiotherapie vaak geen verwijzing van de huisarts nodig heeft, check dit bij uw zorgverzekering”

Doe uzelf een plezier en blijf niet te lang doorlopen met klachten, vaak zijn de klachten in het begin stadium makkelijker en sneller te behandelen en ben je sneller weer in beweging.

De combinatie van sport en fysiotherapie

Vanuit mijn achtergrond in de sport besluit ik om me verder te gaan verdiepen in het menselijk lichaam en met name op de spieren. Een van de essentiële delen van ons lichaam om te kunnen bewegen. In 2014 ben ik dan ook officieel fysiotherapeut en besluit ik naast mijn werk als sportinstructeur en fysiotherapeut in een praktijk in Spijkenisse mijn eigen praktijk te starten.

Ik heb er dan ook voor gekozen om met mijn praktijk mij te vestigen in “The Health Factory” een sportschool gevestigd in de nieuwe eendr8 in Hellevoetsluis. Voor mij als fysiotherapeut met een uitgebreide achtergrond in de sport een kans bij uitstek om het beste van twee werelden te combineren.

In mijn werk besteed ik naast het verhelpen van de klachten van mijn patiënt ook veel aandacht aan het in de toekomst voorkomen van de klachten. En vaak is beweging en de juiste manier van beweging hiervoor het beste “medicijn”. Een gezond lichaam beweegt soepeler en makkelijker en door beweging krijg je een gezond lichaam, een onafscheidelijke combinatie.

De juiste begeleiding bij herstel van klachten

 

Zijn er eenmaal klachten zie ik regelmatig dat mensen zich gaan aanpassen aan de klachten. Minder of niet bewegen omdat ze hierbij last hebben, of anders gaan bewegen. Hiermee werk je om de klachten heen en kan het zelfs nieuwe klachten veroorzaken. De juiste begeleiding bij het herstel is dan ook van groot belang om weer te kunnen herstellen zonder blijvende klachten. Vaak is in een aantal behandelingen al goed resultaat te behalen. Geef je lichaam wat het nodig heeft, je hebt er maar een en je moet er heel je leven mee doen.

Laat mij je helpen om weer in beweging te komen!

Michel Vermeulen 

Logo Fysio Health & Sport
WhatsApp WhatsApp mij direct