BEHANDELING BEEN KLACHTEN

FYSIO HEALTH & SPORT

Praktijk voor fysiotherapie en beweging in Hellevoetsluis en omstreken

Hi, Ik ben Michel Vermeulen fysiotherapeut en eigenaar van Fysio Health & Sport. Ik heb er mijn missie van  gemaakt om jou weer in beweging te krijgen!

Behandeling van been klachten

Beenklachten kunnen erg vervelend zijn omdat je met lopen altijd je benen moet gebruiken. Mocht je nou pijnklachten of beperkingen hebben aan de heupen, knieën of de spieren eromheen dat kan dit een afwijkend looppatroon geven wat weer kan zorgen dat u rugklachten of andere klachten ontwikkeld. Beenklachten moeten dus behandeld worden zodat er geen andere klachten bijkomen.

Enkele voorbeelden van beenklachten :

Bursitis heup
Artrose heup
Kraakbeenschade heup
Knieschijf klachten
Artrose knie
Peesklachten
Tendinitis
Meniscus klachten
Voorste kruisband ruptuur
Band letsel

Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen?

Blijven bewegen!

Zorg dat je altijd in beweging blijft, forceer niet door de pijn heen. Onbelaste oefeningen met het been zoals fiets of bungelende bewegingen kunnen je helpen in beweging te blijven zonder te forceren.

Vermijd het lopen van lange afstanden 

Het koelen van de zwelling

Door het koelen van het geirriteerde of gezwolle gebied, kun je de klachten wat verminderen. Door het koelen neemt de zwelling af en verminderd de irritatie en of pijn.

Kracht oefeningen

Door middel van kracht oefeningen kan je een bepaalde spiergroep in het gebied van de klachten versterken. Door sterkere spieren in en rondom het klachten gebied is de kans op terugkeer lager kan kan de belasting in het lichaam beter verdeeld worden.

Behandeling van been klachten

Hierbij ligt het er natuurlijk aan wat de klachten zijn. Vaak zie ik dat spierversterkende oefeningen gericht op maximale kracht en balans training kan helpen om de spieren rondom het aangedane gewricht sterker te maken wat zorgt dat het gewricht ontlast word.

Behandeling been klachten
WhatsApp WhatsApp mij direct