BEHANDELING SCHOUDER KLACHTEN

FYSIO HEALTH & SPORT

Helping you channel your full potential

Hi, Ik ben Michel Vermeulen fysiotherapeut en eigenaar van Fysio Health & Sport. Ik heb er mijn missie van  gemaakt om jou weer in beweging te krijgen!

Schouderklachten mijn specialisme

De schouder is een van de belangrijkste gewrichten en verzameling van samenwerkende spieren binnen ons lichaam. Bij elke arm beweging is ook de schouder betrokken. Het is dan ook makkelijk om een voorstelling te maken van de impact op het dagelijks leven als de functies vanuit de schouders uitvallen of ernstig belemmerd worden door klachten in het schoudergebied.

Vaak gaan de klachten binnen het schoudergebied gepaard met stekende pijnen, krachtverlies en een verminderde bewegingsmogelijkheid. Direct bij het ontstaan van mijn specialisme binnen het vakgebied fysiotherapie heb ik me gespecialiseerd in schouderklachten.

Mogelijke klachten aan de schouder

Klachten aan de schouder kunnen meerdere oorzaken hebben en elk type klacht aan de schouder gaat gepaard met zijn eigen symptomen. Als we kijken naar veel voorkomende klachten aan de schouder zijn dit:

 

  • Schouder fractuur (gebroken schouder)

  • Schouder luxatie (schouder uit de kom)

  • Slijmbeurs ontsteking

  • Overbelasting

  • Slijtage

  • Frozen Shoulder

Wat kan ik zelf doen om klachten te voorkomen?

Ontlast de schouder

Heb je last van je schouder? Probeer deze dan zo veel mogelijk te ontlasten. Neem rust en probeer bijvoorbeeld minder te tillen. Worden de klachten niet minder, bezoek dan een specialist. 

Rust en stress

Een tekort aan nachtrust of een overmatige hoeveelheid aan stress. Dit zijn zaken welke voorkomen

Een goede warming up bij klachten na het sporten

Heb je regelmatig last van klachten na het beoefenen van sport welke fysiek je schouders flink belast? Denke aan vechtsporten, racket sporten en zwemmen. Zorg er dan altijd voor dat je een goede warming up deot alvorens je de spieren gaat belasten.

Mijn aanpak bij schouderklachten

Als jonge fysiotherapeut heb ik mij gespecialiseerd in schouderklachten. In oktober 2015 nam ik deel aan een bijscholingscursus van Ruud Schuitemaker en Dick Egmond. Twee ervaringsdeskundigen op het gebied van schouderklachten. Sindsdien heb ik vervolgonderzoek gedaan door verschillende schouder operaties bij te wonen en het actief delen en halen van kennis met verschillende medisch specialisten. Door deze aanpak werk ik volgens een methodiek die doelgericht en succesvol is in het verhelpen van schouderklachten.

WhatsApp WhatsApp mij direct