BEHANDELING NEK KLACHTEN

FYSIO HEALTH & SPORT

Praktijk voor fysiotherapie en beweging in Hellevoetsluis en omstreken

Hi, Ik ben Michel Vermeulen fysiotherapeut en eigenaar van Fysio Health & Sport. Ik heb er mijn missie van  gemaakt om jou weer in beweging te krijgen!

Nekklachten, van stijve spieren tot hoofdpijn

Nekklachten zijn een van de meest vervelende klachten die zeer veel invloed kunnen hebben op je dagelijks leven. Heel vervelend ook is dat nekklachten vaak ook vervelende bijwerking en of uitstralingen in het omliggende gebied van de schouders en of rug geven.

Nekklachten uiten zich vaak in een trekkende pijn aan schouders, hoofd en nek vaak gepaard met een stijfheid en verminderde mobiliteit in de nek. De combinatie van pijnen en het minder goed kunnen bewegen van de nek maken ook dat deze klachten zoveel impact kunnen hebben op je dagelijks leven. Gelukkig kan ik je daar bij helpen!

Hoofdpijn en nekklachten

Nekklachten gaan vaak gepaard met hoofdpijn. Door de overbelasting in de nek door bijvoorbeeld het corrigerend gedrag van de spieren bij een verkeerde houding ontstaat er spanning op de spieren, deze verkrampen en zorgen voor “spanningshoofdpijn”. Een vervelende stekende hoofpijn welke meestal binnen enkele dagen al weer weg trekt. Mocht de pijn echter aanhouden en of verergeren is het altijd raadzaam om een afspraak met een specialist te maken.

Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen?

Bewegen, bewegen, bewegen!

Net als bij andere klachten blijven we terug komen op dat in de meeste situaties bewegen de beste manier van preventie op klachten is. Met bewegen zorgen we naast dat het gezond is voor soepele spieren en flexibiliteit. Hulp nodig met bewegen? Laat het ons weten. 

Zorg voor een goede houding bij zittend werk

De meeste mensen met klachtenb aan de nek beoefenen een zittend beroep. Door een niet juiste zithouding en te weinig beweging tussen de werkzaamheden door onstaan klachten. Zorg voor een juiste ergonomische werkplek en blijf tussendoor geregeld in beweging. 

Nek oefeningen

Door simpele rek oefeningen voor de nek kan je voorkomen dat je klachten aan de nek erger worden of een grotere beperking worden. 

De behandeling van nekklachten

Nekklachten kunnen meerdere oorzaken hebben, een vaak geziene oorzaak is overbelasting van de nekspieren welke op zichzelf weer vaak gepaard gaan met een verkeerde houding. Ook kunnen nekklachten acuut ontstaan als gevolg van een trauma als een auto ongeluk waarbij een whiplash wordt opgelopen.

Omdat er een tal van oorzaken kunnen zijn van de klachten aan de nek behandel ik elke klacht als een unieke klacht. Iedereen is anders, heeft een andere levensstijl en baad bij een andere manier van aanpak. Juist een persoonlijke aanpak van de klacht maakt de behandeling effectief

Oefening op bal
WhatsApp WhatsApp mij direct