BEHANDELING ARM KLACHTEN

FYSIO HEALTH & SPORT

Praktijk voor fysiotherapie en beweging in Hellevoetsluis en omstreken

Hi, Ik ben Michel Vermeulen fysiotherapeut en eigenaar van Fysio Health & Sport. Ik heb er mijn missie van  gemaakt om jou weer in beweging te krijgen!

Behandeling van arm klachten

Pijn en of klachten aan de arm kunnen een ernstige belemmering zijn in je dagelijkse doen en laten. Vaak ongemerkt om dat het vanzelf gaat maar onze armen gebruiken we in bijna alles wat we doen. Het is dan ook belangrijk om klachten snel en adequaat aan te pakken en waar mogelijk te kunnen voorkomen.

Kenmerkende symptomen bij armklachten

De meest voorkomende klachten aan de arm merken we in de dagelijkse dingen zoals het tillen van een boodschappen tas, rijken naar iets om aan of op te pakken of bijvoorbeeld het hanteren van gereedschappen. Ook gebruik maken van toetsenbord en muis bij kantoorwerk of het simpelweg besturen van een auto kunnen momenten zijn dat de symptomen voelbaar zijn. Bij veel jonge ouders zien we ook vaak klachten aan de armen door het veelvuldig tillen van hun kinderen.

Symptomen bij armklachten:

Pijnscheuten bij beweging
Tintelingen
Gevoelloosheid
Zeurende pijn

Wat kan ik zelf doen om klachten te verminderen?

Blijf de arm zo veel mogelijk normaal gebruiken

Belangrijk is dat bij klachten je zo veel ,mogelijk normaal blijft bewegen, hiermee houd je de spieren soepel en zorg je dat de doorbloeding normaal blijft. Voorkom een zware belasting en veel repeterende bewegingen waarbij je voelt dat je last hebt.

Bij pijn de arm koelen

Koelen kan ergste pijn  snel verminderen. Een zeer gemakkelijke manier om de symptomen van de klacht te verminderen. 3 keer per dag koelen met water of een koelpack (let er op dat het water niet te koud is en gebruik bij een koelpack altijd een doek zodat er geen direct contact is).

Periodes van rust

Probeer de arm gedurende de dag meerdere malen rust te geven. Doe de normale bewegingen die je blijft doen uit te voeren zonder kracht. Indien er pijnklachten optreden is het houden van rust een must.

Armklachten

 Wanneer er bij de armklachten tintelingen aanwezig zijn naar de handen toe, kan het zijn dat de nekwervels vast zitten of dat er een verhoogde spierspanning aanwezig is waardoor de zenuw bekneld raakt. Deze klachten kunnen verholpen worden door fysiotherapie. 

 

Oefening arm klachten
WhatsApp WhatsApp mij direct